JellyPages.com

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

Wednesday, March 13, 2013

OMG

Hamdallah di keheningan lewat malam ini, ALLAH memberikan aku sedikit kekuatan untuk melakarkan sedikit coretan kehidupan aku diruangan yang penuh pengertian ini... Setelah sekian lama menyepi, akhirnya muncul juga semula.. Tah la semenjak dua menjak ni apa kena dengan diri aku.. Surely aku memang seorang yang sangat sensitif.. Cuma masalah nya semenjak dua menjak ni lagi makin sensitif.. Mungkin kurang kot makanan rohani.. Entahlah tapi sehari dua ni aku cepat betul terasa dengan sikap beberapa orang kawan.. Than my mind was thinking which one is the most important for me now?? Between friendship or study... But for me both of it really important.. Kita memerlukan kawan untuk terus study sebagai tempat untuk berbincang.. Tetapi aku bukan memerlukan kawan yang hanya untuk berseronok sahaja.. But it's really2 hard for me to get it.. As we know juga la sekarang kan dunia dah canggih.. So everyone pursue their self to more ease than harder life.. Ntah apa yang aku merapu tak pasal2 ni.. Apapun just nak highlight yang aku terasa sangat dengan bebrapa kawan2 tu.. Nak simpulkan :

  • Aku bukan nak berkira. tapi kalau nak berkawan sebab kesenangan, aku rasa i'm not the one that u can make as a stupid friend.. Nak pinjam print baru datang bilik.. Nak jalan2, baru datang bilik.. Tunggu nak buat assignment?? Perbincangan bilanya??
  • Aku manusia juga standard yang tak kan lari daripada kesilapan.. Once, if u ask someone's opinion, try to respect him.. Although u are refuse it, try to refuse with effective way..  Kalau kau bajet rasa diri ko dah cukup baik, jangan hidup di muka bumi ni lagi.. Muka bumi ini adalah medium bagi orang untuk memperbaiki diri mereka..
  • Kalau nak minta tolong baru nak nampak batang hidung.. Tak da nak minta tolong hilang entah ke mana.. Aku tak minta fot those to appreciate what i'm doing.. But try for not being a selfish friend..
Lastly, aku minta maaf sesangat.. Penulisan malam ni bercampur dengan unsur2 marah, sakit hati, sedih, kecil hati and etc.. BTW hopefully u can be a success person in everything what u do =),,