JellyPages.com

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

Saturday, September 8, 2012

AINA IKHTIYAARI (MANA PILIHANKU)?

Alhamdulillah dikeheningan suasana petang yang sejuk ini ALLAH masih lagi memberikan pelbagai nikmat kepadaku.. Suasana petang yang mendung dan gerimis di bumi USIM ini mengigatkan aku dengan suasana Sabah.. Rindu sangat rasanya untuk berada disana kesekian kalinya.. Andai mampu ku putar kan putaran masa, nescaya akan aku rungkaikan kehidupan yang lepas.. Don't look for the past.. Look forward Azlan!!! Hari ini tujuan penulisan untuk berkongsi perasaan.. Perasaan ni tengah bingung mahu pilih yang mana satu.. Mungki saudara dan saudari yang membaca ruangan ini mampu memberikan nasihat buat diri yang tengah dalam kebingungan ni.. Sebenarnya ana tengah bingung dalam memilih.. Sukarnya membuat pilihan dalam kehidupan.. Bingung sebab apa?? Aiwah mari ana jawabkan.. Sebenarnya sekarang ni ana kan study udah.. Study dekat USIM.. Erm yalah ambil Ijazah dah la.. 

Sepanjang study ni ana dapat tawaran tajaan belajar yang mana ditanggung sepenuhnya.. Siapa nak tolah.. Rugi tu tolak.. Ehehehe.. Biasiswa ana dapat ni bawah JPA Negeri Sabah atau lebih dikenali dengan JPANS.. Apa masalahnya kan?? Benda baik tak kan jadi masalah.. Ha ni masalahnya.. Dalam masa yang sama juga, ana dapat tawaran untuk interview kerja.. Ana dapat interview tu dekat Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) dalam jawatan Penolong Pegawai Syariah Gred LS27.. Best woo gred tu.. Sambung ijazah then habis ijazah boleh jadi peguam Syariah pula.. Sapa nak tolak juga kan?? Kerja dengan Government tu juga.. Entah la bingung mahu pilih mana satu.. Ada orang cakap, eleh temuduga tu belum confirm dapat pun.. Tapi apapun pi jak lah dulu temuduga tu.. Memang la tak confirm.. Tapi buat apa pergi temuduga kalau tak kerja juga.. Palis palis dapat tawaran tu lagi la binggung... Ikutkan hati seperti ingik juga aku bekerja.. Temuduga tu 27 September 2012 ni.. Entah kalau tak pergi rasa sayang pula.. Kalau pergi pula nanti dapat tawaran kerja, nak pilih yang mana?? Biasiswa + Belajar ataupun pilih kerja?? Ana binggung.. Ya ALLAH bukakan lah jalan buatku.. Mudahkan lah segalanya.. Kedua-duanya terkandung cita-citaku :(..

YA ALLAH, ALLAHUMMA YASSIRU WALA TU'ASSIR.. TUNJUKKAN LAH AKU JALAN YANG MANA PATUT MENJADI PILIHANKU.. TETAPKAN HATIKU KEATAS NYA DAN JADIKAN AKU ISTIQAMAH DALAM MEMILIHNYA.. AMEEN..

No comments: