JellyPages.com

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

Saturday, December 17, 2011

ZIARAH SEKOLAH LAMA

Hamdallah hari ini punyai sedikit kesempatan untuk mencoretkan sedikit perkongsian kehidupan aku diruangan ini.. Ya ALLAH terima kasih atas nikmatmu.. Akhir-akhir ini ALLAH banyak menghiburkan hati ku dengan pelbagai cara.. Hehehe as usual beberapa hari kebelakangan ni asyik melepak dengan kawan-kawan lama je laa.. Seronok sangat dapat jumpa mereka, makan sama-sama, lepak sampai petang dan sebagainya.. Erm dapat juga melupakan segala-galanya.. Hehehe hari ini seronok sangat..Dapat lepak masjid, tampi-tampi, dan paling penting dapat jalan sekolah lama aku.. Hehehe yang best nya aku dah tinggalkan sekolah tu lebih kurang empat tahun dah tapi pak cik guard tu masih kenal aku lagi.. Siap tadi dia buka pagar asrama bagi kami masuk sana melawat-lawat.. Wah seronok gila tau.. Kami pun apa lagi ronda la.. Ronda dari depan asrama sampai kebelakang asrama.. Kami ronda-ronda lagi tadi surau sekolah.. Malangnya sekolah tak sempat pula mau round.. Tapi tak mengapa at least dapat juga jalan sana.. Dapat release rindu sikit-sikit.. Datang sana terus teringat kisah waktu mula-mula masuk sekolah.. Yang paling lucu nya, tadi kami pergi berempat.. Waktu masuk simpang sekolah tu ana cerita lah dengan kawan yang lain.. Aku kata macam ni, "eh kamu tau dulu waktu sekolah menengah, lau tengok sign board sekolah ni rasa ya ALLAH berat sangat hati mau masuk".. Hahaha dorang semua gelak dan cakap ish kita ni punyai perasaan yang sama semua.. Then imbau kenangan di surau pula.. Sorang kawan cakap macam ni, "eh ingatdulu kalau keluar pekan then balik lewat mesti kena rotan disurau ni.. terus mau pindah sekolah jaa..".. Lucu tapi akhirnya tamat juga disekolah tu.. Sebelum balik tadi sempat juga ambil gambar kenangan.. Seronok sangat hari ini.. Tapi tak mau la kongsi keseluruhannya..Nak juga letak sebahagian daripada kenangan itu dalam minda sahaja.. Erm nak share juga gambar kenangan tadi :)..





No comments: