JellyPages.com

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

Sunday, February 6, 2011

KETIKA CINTA BERTASBIHHamdallah diberi kesempetan juga oleh ALLAH SWT untuk menukilkan coretan cerita kehidupan diruangan ini.. Hamdallah juga diberi kesempatan untuk menonton cerita "KETIKA CINTA BERTASBIH 1 & 2".. Subhanallah hebatnya kuasa ALLAH SWT dalam menentukan jodoh setiap kehidupan hamba-NYA.. Bertapa adilnya ALLAH SWT dalam menetapkan jodoh bagi setiap hamba-NYA.. Cerita yang agak menayat hati la juga katakan..bingkisan ayat daripada watak HUSNA..

"KAU MENCINTAIKU SEPERTI BUNGA MENCINTAI TITAH TUHANNYA..TAK PERNAH LELAH MENEBAR MEKAR AROMA BAHAGIA..TAK PERNAH LELAH MENEDUHKAN GELISAHNYA LAH..KAU MENCINTAIKU SEPERTI MATAHARI MENCINTAI TITAH TUHANNYA..TAK PERNAH LELAH MEMBAGI CERAH CAHAYA..TAK PERNAH LELAH MENGHANGATKAN JIWA.."

sebingkis puisi daripada watak ANNA AUTUFUNNISA'..

"SEKALIPUN CINTA TELAH KUHURAIKAN DAN KU JELASKAN PANJANG LEBAR.. NAMUN JIKA CINTA KU DATANGI, AKU JADI MALU PADA KETERANGAN AKU SENDIRI.. MESKIPUN LIDAH KU TELAH MAMPU MENGHURAIKAN, NAMUN TANPA LIDAH CINTA TERNYATA LEBIH TERANG.. SEMENTARA PENA BEGITU TERGESA-GESA MENULISKAN.. KATA-KATA PECAH BERKEPING-KEPING.. BEGITU SAMPAI KEPADA CINTA.. DALAM MENGHURAIKAN CINTA, AKAL TERBARING TAK BERDAYA.. BAGAIKAN KELDAI BERBARING DALAM LUMPUR.. CINTA SAHAJA YANG MENERANGKAN CINTA DAN TERCINTA.."

Firman ALLAH SWT yang mafhumnya :

"PEREMPUAN-PEREMPUAN YANG BAIK UNTUK LELAKI-LELAKI YANG BAIK"


Subhanallah kalau jodoh tidak akan ke mana.. Banyak mesej yang disampaikan dalah cerita KCB 1 & 2.. Mengharapkan epilog hidup seperti adaptasi dari cerita tersebut... Amin..

No comments: