JellyPages.com

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

Saturday, February 12, 2011

DUNIA IPT KU

Hamdallah pagi yang amat menyenangkan hari ini.. 12 Februari 2011 jam 7 pagi.. Udara yang sangat menyegarkan dan mengasyikkan.. Jap lagi jam 8.30 ada bengkel penulisan resume dan cara menghadiri interview.. Kami kan bakal2 kerja jadi kenalah didedahkan dengan benda macam tu.. Ehehehehe.. Seronok juga weekend ada pengisian macam begitu.. Huhuhuh awal pagi lagi membuatkan aku berfikir sejenak.. Dup dap dup dap lajunya masa ni berlalu.. Rasa macam baru sahaja lepas dari sekolah menengah.. Ni nak tinggalkan Kolej Dar al-Hikmah yang tercinta da.. 2 semester more.. 1 semester utk habiskan subjek semester depan dan 1 lagi untuk praktikal atau tesis.. Wah ni dalam dilema juga maw buat tesis ka praktical.. Any idea?? Dulu rasa tak sabar nak habis.. Tak sabar nak tinggalkan bumi Dar al-Hikmah, tak sabar nak pergi tempat baru.. Tapi akhir-akhir macam ni sedih la pula rasanya.. Yeah bumi Dar al-Hikmah banyak jasanya padaku.. Tempat tersebut menjadikan aku sebagai seorang manusia bukan hanya jadi orang.. SUBHANALLAH YA ALLAH.. Terlalu banyak ilmu yang aku perolehi dari bumi Dar al-Hikmah.. Semoga ianya bermanfaat satu hari nanti.. Bumi Dar al-Hikmah mentarbiyahku menjadi seorang manusia, menemukan aku dengan kawan-kawan yang unik dan pelik.. Kekekekekeke.. Maybe one fine day aku pula yang datang bumi Dar al-Hikmah.. Mungkin jadi pensyarah ka.. Atau tak pun ganti tempat Presiden atau CEO.. Hahahahaha.. Dikesempatan ini aku nak mengucapkan jutaan dan ribuan terima kasih kepada rakan-rakan yang banyak membantu dan mendorong semasa berada di bumi Dar al-Hikmah.. First nak ucap jutaan terima kasih yang tak terhingga buat pensyarah2 yang amat aku kagumi.. Antaranya Ust. Shahrul Hizam, Ust. Mujahid, Ust. Yumni, Tuan Haji Tajuddin, Ust. Zuljalaluddin, Ustazah Syaripah, Ustazah Halijah, Ustazah Rosilawati, Pn. Saleha dan pensyarah yang lain.. Thanks juga bagi barisan pengurusan.. Buat housemate, Abg. Raihan, Abg. Husaini, Abg. Hazwan, dan Abg. Syafiq.. Buat rakan yang sangat bermakna Saudari Amnah, Saudari Haslina dan Saudara Saiful.. Rakan-rakan jabatan Syariah dan pengajian Islam.. Thanks juga buat ex-student yang lama Kak Syafiah, Kak Nazmi, Kak Nomie, Kak Anis n yang lain la.. Ops lupa pula buat Abg. Faiz yerk.. Hehehehe by the way thanks a lot to all of you.. Salam Ukhuwwah dalam kejauhan.. Kemana la pula langkahku diteruskan selepas ini?? Sambung belajar?? Kerja?? Kahwin?? Opss.. KAhwin mungkin lama lagi.. Tolong ya doa2 yang terbaik untuk diriku..

No comments: