JellyPages.com

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

"Hidup Memerlukan Seribu Pengorbanan"

Tuesday, February 15, 2011

DIRIKU SEBAGAI SEORANG MANUSIA


Hamdallah di malam hari ini aku masih diberikan kesempatan oleh ALLAH SWT untuk mencoretkan cerita kehidupanku diruangan ini.. Sebelum tu aku ingin merafakkan rasa kesyukuran aku kepada ALLAH SWT.. Ntahlah kenapa malam ini aku rasa lain macam.. Perasaan aku saja kot.. Huhuh itu lah diriku sebagai seorang manusia punyai perasaan.. Adakah orang di muka bumi ini yang tidak punyai perasaan?? Ya pastinya tiada.. Kalau boleh manusia tidak mempunyai perasaan, ya pastinya aku adalah insan yang memohon pada yang ESA agar tidak punyai perasaan.. Tapi itu bukan lah fitrah manusia kerana manusia dilahirkan secara azalinya lagi dengan perasaaan.. As usual, every us will be face with challenges same as me.. APPRECIATION?? What mean of appreciation?? Dalam bahasa Melayu bermakna penghargaan.. Ya sebagai manusia biasa aku juga mengharapkan penghargaan dari insan lain.. But not hopeless la pla.. Cuma sesetengah hal kita minta dihargai.. Tapi penghargaan macam mana ya?? Perlu bagi Sijil ke?? Trofi skali?? Perlu majlis gilang gemilang?? Perlu semua orang tahu penghargaan tu?? Ya sememangnya tidak.. Kadangkala kita mengharapakan rakan-rakan agar menghargai kita.. Why?? Is it important in our life?? Yes of course not but i will be our inspiration in life.. Yeah as usual friends is the individual is close with us then others during studying time.. Haiz my GOD.. Bukan aku minta agar aku disanjungi tapi aku memohon agar aku mendapat kekuatan dari kawan-kawan aku.. Setiap apa yang aku coretkan diruangan ini adalah luahan dari hatiku.. Sebagai seorang hamba ALLAH SWT yang sering diuji soal hati ya aku adalah one of them.. Tapi aku tak boleh lah meluahkan sepenuhnya dalam ruangan ini.. Ruangan ini adalah sebagai pelerai sedikit dalam bebanan yang aku pikul.. Malam ni macam terasa dengan kawan tapi mungkin it's my fault.. Maybe that's only my feeling.. Friend is need is indeed friend.. Aku menghargai dan menyayangi semua rakan-rakan aku.. I don't want to lose one of them.. Mereka adalah sumber kebahagiaan dan keceriaan dalam kehidupanku.. Terima kasih rakan-rakan semua.. MAAFKAN ATAS SEGALA KHILAF YANG AKU LAKUKAN..

No comments: